Humanities

//Humanities
Humanities2018-11-19T17:27:29+00:00

Humanities

Wat maakt u gelukkig? Als u zichzelf kan verwerkelijken; succesvol kan zijn in volledige harmonie met uzelf. Als u zich vol vertrouwen kunt richten op het vinden van uw eigen koers naar succes. Als u niet langer probeert om iemand anders te zijn en alle vormen van obstakels die daarmee samenhangen kan loslaten. Als u kunt genieten van uw innerlijke kracht, en uw kwetsbaarheid kunt koesteren en accepteren. Als u zelfkritiek, een van de grootste obstakels richting succes, en het veroordelen van anderen, kunt loslaten. Als u zich bewust kunt zijn van uw uniciteit, het op waarde schat en erop vertrouwt. Dan kunt u het onbekende vol vertrouwen tegemoet zien en ontvouwen zich ongekende mogelijkheden. De weg daarnaar toe gaat over innerlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. Humanities biedt concrete handvatten om u daarin te ondersteunen. Voorbeelden zijn:

  • Mindfulness
  • Meditatie
  • Intuïtieve vaardigheden
  • Yoga

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Mindfulness betekent aandacht schenken aan wat zich voordoet van moment tot moment zonder te oordelen. En dat is lastig, want voor we er erg in hebben gaan onze gedachten en gevoelens met ons op de loop en geven we een invulling aan situaties. Mindfulness is de situatie waarnemen, ervaren en vooral ook accepteren zonder die afleidende gedachten. En aandacht hebben voor wat er zich afspeelt in uzelf en bij anderen. U leert daardoor zichzelf beter kennen en op basis daarvan grenzen aangeven. U kunt zich beter focussen en concentreren, stress neemt af en uw zelfvertrouwen neemt toe. Mindfulness draagt daarmee bij aan de algehele kwaliteit van leven. Onze training Mindfulness is gericht op aandacht voor en acceptatie van het moment.

Kracht van binnenuit en verbinding. Dat is de bijdrage van yoga aan de ontwikkeling van persoonlijke ontwikkeling. Yoga betekent verbinding en vindt zijn oorsprong in India. Deze ruim 5000 jaar oude oosterse filosofie is niet meer weg te denken uit onze westerse samenleving. Er zijn veel vormen van yoga. In het westen is vooral Hatha yoga, een systeem van oefeningen om lichaam en geest te kunnen beheersen, bekend. Naast de beoefening van lichaamshoudingen is er in die vorm van yoga veel aandacht voor ademhalingstechnieken. Hatha yoga vermindert stress en maakt lichaam en geest vitaler en flexibeler. Jnana yoga volgt het pad van wijsheid en richt zich op studie en meditatie. Onze yoga training is een combinatie van oefeningen, technieken, studie en meditatie, afgestemd op het specifieke doel, persoonlijke ontwikkeling.

Mediteren is een ‘techniek’ om uw creativiteit te verhogen, meer controle te krijgen over uw gedachten en emoties, sterker en stabieler te worden en daarmee persoonlijk effectiever en productiever. Meditatie brengt uw hersenen tot rust, voorkomt stress en zorgt voor verruiming van uw bewustzijn wat leidt tot inspiratie, ideeën en inzichten. Tal van managementgoeroes zoals de oprichters van LinkedIn en Twitter en bedrijven als Google maken actief gebruik van meditatie. In onze meditatietraining gaan we in op de wetenschappelijk bewezen effecten van meditatie en leert u de technieken beheersen.

Intuïtie is een ingeving, zuivere kennis die opkomt zonder er over te hoeven nadenken. Informatie vanuit je innerlijk niet gehinderd door rationele overwegingen. Iedereen gebruikt intuïtie bij het nemen van beslissingen, het inschatten van situaties en de omgang in relaties. Maar bij niet iedereen is intuïtie even sterk ontwikkeld. De ingevingen komen op als er ruimte is, de hersenen rust hebben. De training intuïtieve vaardigheden richt zich dan ook op het creëren van ruimte voor, het leren kennen en herkennen van, en het leren vertrouwen op intuïtie.

Ja ik wil meer informatie ontvangen!